Lindekull.com

Lindekull.com

Bröllop & bröllopsresa

2011Posted by lindekull.com 22 Aug, 2011 08:44
Nu heter vi alla Lindekull. I lördags var det bröllop uppe vid Lindkullen i Trällebo med efterföljande fest i Holken, Yxnanäs. Det blev en fantastisk dag!
På söndagen programmerade Maria in en destination på GPS'en som Martin fick följa ovetandes om slutmålet.

Ett par timmar senare checkade vi in i ett mysigt hotellrum på Turisthotellet i Mölle med utsikt över hamnen från balkongen.Väl på plats så var vi riktigt hungriga vilket passade bra med tanke på att Maria hade bokat bord på restaurang Seaside som ligger i anslutning till Grand hotell.

En fantastiskt god middag.
Förrätt - Tartar på hummer med löjrom och vaktelägg.
Huvudrätt - Grillad hängmörad limosinrygg med kantareller, rostad pimento, pommes Anna samt rosmarinsky.

Kvällen avslutades med en promenad i hamnen och sedan avkoppling på hotellrummet.

Nu ska vi gå och äta frukost och sedan får vi se vad som händer idag.

//Martin & Maria

  • Comments(1)//bloggen.lindekull.com/#post40

Trötta?!

2011Posted by lindekull.com 04 Mar, 2011 18:13

M tog en tur till Paris igår torsdag. En liten nätt dagstripp för ett jobbmöte... Detta medförde (förutom att övriga familjen fick GÅ ner till dagis eftersom bilnyckeln tydligen ville följa med till Paris) att det blev en sen hemkomst för resenären. Inget sällskap att vänta sig i tv-soffan ikväll alltså. Bokmalen var tom värre då hon låg och läste halva natten -boken bara skulle läsas ut. Vi funderade på om vi skulle basta ikväll men nu verkar inte pojkarna vilja detta så vi får se.

Imorgon har vi bokat biobiljetter till filmern Trassel. Det blir första gången killarna går på bio så det blir spännande att se om de kan sitta still så länge. Vi får väl ladda upp med mycket popcorn!

Annars är det husprojekt på husprojekt som upptar vår tid. Letar nu efter någon villig själ som vill åta sig att skrapa och måla vår fasad. Som vanligt är vi inte så tidiga ute så vi får se om vi ska skjuta på måleriet ett år och redan nu boka in målaren med stort M.

Avslutar med ett kort på Herman som inte orkade spela Bamse-spelet längre utan somnade. Morfar upp i dagen!

  • Comments(0)//bloggen.lindekull.com/#post39

(Mid)Sommaruppdatering

2010Posted by lindekull.com 29 Jun, 2010 10:38

Tja, det är ju ingen överdriven aktivitet här inne. Så vi skippar våruppdateringen för nu är ju faktiskt sommaren äntligen här!

Midsommar firades på Visingsö i en husvagn som Martins syster med fam har uppställd där. Att de kallar stället Paradiset kan vi verkligen förstå även om vår närvaro säkert fick de övriga husvagnsboende att allvarligt fundera på att flytta. Två barn under 4 verkligen i sitt esse samt två föräldrar som hade full sjå med att få pojkarna att hålla sams, sluta förstöra allt i sin omgivning samt att sova innan föräldrarna slocknade gjorde kanske inte att Paradiset kunde leva upp till sitt namn.

Utsikten från husvagnen!

På midsommarafton kom farfar och farmor med ut till öa. Vi åt silll och potatis i förtältet men tog jordgubbstårtan med oss för att hälsa på Farbror Stefan med famlij på eftermiddagen. På midsommardagen körde vi runt på öa och kollade lite. Stannade vid Näs ruiner där vi fikade och Herman badade med kläderna på.

Vilgot och Stefan vid Näs badplats.

På söndagen var det nära att vi inte kom med färjan till Gränna. Vi får väl se till att komma tillbaka till Paradiset snart så att vi i alla fall kan städa upp efter oss. Tusen tack för lånet Carina, Stefan och Petter!

  • Comments(0)//bloggen.lindekull.com/#post38

Vinteruppdatering

2010Posted by lindekull.com 14 Mar, 2010 21:05

Det har blivit långt mellan uppdateringarna nu. Vi tänkte det kunde vara kul att lägga ut några vinterbilder innan våren kommit allt för långt. Sedan vill vi ju ha sol och värme i motiven. smiley

Vilgot testade slalom för första gången. Testet var väl inte jättelyckat, mest beroende på dåligt tålamod, men det blev iallafall en mysig utflykt för Martin & Vilgot. Ett kort åk och fika i backen. Sedan var det dags att åka hem.

Vilken vinter det har varit i år. Massor med snö. Har var det dags för lite lek i trädgården.

Skönt med ett varmt bad efter leken i snön.

  • Comments(2)//bloggen.lindekull.com/#post37

Grattis Vilgot!

2009Posted by lindekull.com 04 Oct, 2009 22:11

Den 1 oktober gratulerade vi Vilgot på hans 3-årsdag. Gratulationerna började faktiskt redan lördagen innan då mormor, morfar, morbror och moster var på besök.

Vilgot önskade sig en tåg-tårta och givetvis ville vi inte göra honom besviken på den punkten. Men vi han knappt få fram tårtan på bordet innan någon började plocka bort lamporna på tåget.

Det är minst lika spännande och intressant för Herman när Vilgot testar sina födelsedagspresenter.

Ibland är tillvaron tuff även om man bara är 1,5 år. Herman stod på näsan en dag på dagis och fick ett sår under näsan. Nästa dag var såret lite större och vi fick veta att han hade varit i backen ännu en gång och putsat till den redan ömma näsan. Hela tre gånger slog han i på samma ställe så det var till slut ett rejält sår under näsan. Tändläkaren besöktes även en gång för att se att tänderna inte tagit skada. Men Herman är lika glad oavsett om han har ett sår eller inte under näsan...

Före...

Och efter...

  • Comments(0)//bloggen.lindekull.com/#post36

Tyst länge...

2009Posted by lindekull.com 10 Aug, 2009 22:57

Här har det varit tyst ett tag. Tiden bara rusar iväg och sommaren inbjuder ju till så mycket annat att göra än att uppdatera Lindekull.com.

Det största som hänt sedan sist är väl att Herman börjat gå (för flera månader sedan) och är numera en riktigt duktig fotgängare.

Idag har vi precis börjat jobba och Herman & Vilgot har varit första dagen på dagis efter semestern. Semestern tillbringade vi i Gatehult, Leksand & hemma. Det har varit många sköna dagar med hela familjen.

Här kommer lite bilder från de senaste månaderna...

1. Två trötta grabbar vid besök på Borås djurpark i maj.

2. Herman visar upp sina nyvunna färdigheter i slutet av maj.

3. Smultronplockning i Gatehult i mitten av Juli.

  • Comments(0)//bloggen.lindekull.com/#post35

Grattis Herman!

2009Posted by lindekull.com 26 Apr, 2009 21:56

Idag fyller Herman 1år. Det har firats med tårta och presenter. Vi tror nästan Vilgot blev gladare för presenterna än Herman. Men presentpappret var intressant och tårtan god.

Mormor & morfar hade med sig en eldriven trehjulig motorcykel. Till både Vilgots och Hermans förtjusning.  • Comments(0)//bloggen.lindekull.com/#post34

Inskolning

2009Posted by Martin Andersson 20 Apr, 2009 09:32

Herman skolas just nu in på dagis och idag var första gången som jag bara lämnade honom, utan att själv stanna kvar. Han verkar trivas precis som sin bror. Hann knappt få av dem ytterkläderna innan Vilgot rusade in med Herman krypande så fort han kunde strax efter.

Inte ett hejdå eller ens en blick tillbaks mot pappa...

Man kanske skulle sluta jobba och gå på dagis istället. De verkar ha väldigt roligt där. smiley

//Martin

  • Comments(0)//bloggen.lindekull.com/#post33
Next »