Lindekull.com

Lindekull.com

Potträning & God Jul

2008Posted by lindekull.com 17 Dec, 2008 20:46

Förra veckan fick Vilgot klart för sig vad det är man ska göra på pottan. Vi har på kvällarna låtit honom sitta på pottan en stund innan vi tagit på nattblöjan. Det har blivit en rutin som Vilgot verkar gilla. Varja gång pyamasen skulle på har han sagt: Potta, potta! Själva pottan har vi köpt på Ullared och den är en sådan som spelar en melodi när det kissats i den.

Så en kväll förra veckan när Vilgot satt på pottan så började den helt plötsligt spela. Detta föll tydligen Vilgot i smaken så när man nu frågar om han ska gå på pottan så säger han: Pela, pela. Och det har nog inte varit en enda gång sedan dess som han satt sig på pottan utan att kunna klämma fram lite, lite så att det precis räcker för att pottan ska börja spela.

Blog Image

  • Comments(0)//bloggen.lindekull.com/#post27

Dagisbravader & tandväxtvärk

2008Posted by lindekull.com 20 Nov, 2008 21:47

Det är kul att Vilgot verkar trivas så otroligt bra på dagis. Medan Maria är mammaledig så är Vilgot på dagis 20 timmar i veckan vilket verkar vara 20 roliga och utvecklande timmar. Visst borde han väl lära sig lite mer om det sociala spelet individer emellan än om han varit hemma hela dagarna. Idag fick vi berättat för oss att när de hade "vattenlek" var det en kille som envisades med att ta Vilgots leksaker hela tiden. Så fort Vilgot fick tag i en leksak så var den andre killen framme direkt och tog den. Hämnden kom när Vilgot tog en skål, fyllde den med vatten och hällde det över killen följt av ett mycket gott och belåtet skratt.

Språket verkar vara på gång rejält hos Vilgot. Och böcker har därmed blivit väldigt intressanta. Speciellt en bok som han fick från sina sysslingar "Godnatt alla djur" kan man inte hoppa över då det är dags att lägga honom. Försöker man så tar han sig direkt upp ur sängen, går fram till bokhyllan och pekar upp på boken. -"den, den, den" säger han tills man tagit ned boken. Det roligaste är inte att få den uppläst utan att bläddra och peka på djuren säga vad de heter och hur de låter. Det är nog mycket som rör sig i huvudet på en tvååring när han är i den fasen. För det är många gånger svårt att koppla av och somna på kvällen. Och visst kan man förstå det. Att lära sig prata och kommunicera är ju stort.

För Herman är däremot tillvaron för tillfället lite kämpig. Han har fått tre tänder nere och nu håller ett par tänder där uppe på att bryta genom. Det blir några dagar med lite extra mycket gnäll och avbrutna sovpass. Man kommer ju inte ihåg hur det kändes men det verkar inte vara en bekväm process. Vi försöker att lära Herman att det finns annan mat än bröstmjölk. Det har inte gott så lysande hittills, varken banan, gröt eller välling har gått ner. Bilden nedan är ett bevis på det...

Blog Image

Blog Image

  • Comments(0)//bloggen.lindekull.com/#post26

Småprat & smakportioner

2008Posted by lindekull.com 03 Nov, 2008 22:23

Nu har Vilgot börjat visa intresse för vad olika saker heter. Han pratar inte mycket än men det kommer ständigt lite nya ord. En gång kom han med en liten bit hushållspapper i handen. Han sträckte fram pappret och pekade mot gardinen och sa "Pindel". Först förstod man inte, men när man lyfte på gardinen så satt där en spindel som han givetvis ville att vi skulle ta med pappret.

Han tycker det är kul när vi sitter vid matbordet att peka på var och en och säga vad vi heter. Mamma, pappa, momo (mormor), fafa (farfar), kina (Carina), peppe (Petter) är namn han känner till. Däremot har han inte lyckats säga Herman än.

Herman har börjat få lite smakportioner mat. Än så länge är han lite skeptisk till det vi ger honom. Han grimaserar lite och sedan åker det mesta ut igen. Vi har testat lite potatis, gröt, välling. Allt med samma resultat. Nu ska vi koncentrera oss på gröt ett tag och se om han kan lära sig gilla det innan vi går vidare.

Blog Image

  • Comments(1)//bloggen.lindekull.com/#post25

Vilgot 2år

2008Posted by lindekull.com 03 Oct, 2008 21:38

I onsdags var det kalas för Vilgot på hans 2-årsdag. Som sig bör så fanns ett gratulationskort på honom i den lokala tidningen...

Blog Image

  • Comments(1)//bloggen.lindekull.com/#post24

Lite nytt...

2008Posted by lindekull.com 29 Sep, 2008 21:51

Det blir långt mellan uppdateringarna nu för tiden. Men nu sover båda grabbarna och man får ta sig tid till att göra sånt som inte måste göras men som man gärna vill göra. Det är så det är nu. Det finns alltid nåt annat som man egentligen borde göra. Gårdagskvällen var ett typexempel då vi var trötta och bestämde oss för att ikväll gör vi ingenting. Vi tände en brasa redan vid kl 18 och satte på TV'n. Men det blir inte många minuter i soffan. Det ska bytas blöjor, fixas kvällsmat, byta till pyamas, borsta tänderna, trösta Herman, söva Vilgot och vips så har den kvällen gått. Dagarna bara svichar förbi...

I lördags var vi i Malmö över dagen på födelsedagskalas. Med mailen dagen efter kalaset kommer en skön bild på Herman. Kan det bli en hårdrockare av honom måntro... (och nädå - lockarna är inte hans egna)

Blog Image

  • Comments(1)//bloggen.lindekull.com/#post23

Familjesidan

2008Posted by lindekull.com 26 Aug, 2008 21:16

Saxat från familjesidan i Jönköpingsposten...

Blog Image

  • Comments(1)//bloggen.lindekull.com/#post22

Stort GRATTIS...

2008Posted by lindekull.com 04 Aug, 2008 19:33

...till tillökningen vill vi önska våra vänner familjen Adrian. Se mer på Emmas blogg.

  • Comments(0)//bloggen.lindekull.com/#post21

Värmebölja

2008Posted by lindekull.com 28 Jul, 2008 22:54

Nog är det värmebölja alltid. Vi har de senaste veckorna haft både lite inomhusprojekt och utomhusprojekt. När det regnat har vi varit inne och pulat och när solen tittat fram har vi varit ute. De senaste dagarna har vi däremot inte orkat med så mycket mer än att söka svalka i skuggan på altanen eller under boken.

Men ibland kommer farfar ut och hjälper till med staketbygget. Själva staketet är i princip klart så nu ska vi fixa ett par rejäla grindstolpar. Även mormor & morfar har varit på besök och fixat en vattenutkastare utomhus och fyllt frysen med hembakat bröd och blåbärspaj.

I helgen har vi grävt upp en stubbe. Tänk vad bra att Vilgot då kan hjälpa till med spade och skottkärra. Herman trivs däremot bäst i skuggan i babysittern.

Blog Image

Blog Image

Blog Image

  • Comments(0)//bloggen.lindekull.com/#post20
Next »