Lindekull.com

Lindekull.com

Grattis Vilgot!

2009Posted by lindekull.com 04 Oct, 2009 22:11

Den 1 oktober gratulerade vi Vilgot på hans 3-årsdag. Gratulationerna började faktiskt redan lördagen innan då mormor, morfar, morbror och moster var på besök.

Vilgot önskade sig en tåg-tårta och givetvis ville vi inte göra honom besviken på den punkten. Men vi han knappt få fram tårtan på bordet innan någon började plocka bort lamporna på tåget.

Det är minst lika spännande och intressant för Herman när Vilgot testar sina födelsedagspresenter.

Ibland är tillvaron tuff även om man bara är 1,5 år. Herman stod på näsan en dag på dagis och fick ett sår under näsan. Nästa dag var såret lite större och vi fick veta att han hade varit i backen ännu en gång och putsat till den redan ömma näsan. Hela tre gånger slog han i på samma ställe så det var till slut ett rejält sår under näsan. Tändläkaren besöktes även en gång för att se att tänderna inte tagit skada. Men Herman är lika glad oavsett om han har ett sår eller inte under näsan...

Före...

Och efter...

  • Comments(0)//bloggen.lindekull.com/#post36

Tyst länge...

2009Posted by lindekull.com 10 Aug, 2009 22:57

Här har det varit tyst ett tag. Tiden bara rusar iväg och sommaren inbjuder ju till så mycket annat att göra än att uppdatera Lindekull.com.

Det största som hänt sedan sist är väl att Herman börjat gå (för flera månader sedan) och är numera en riktigt duktig fotgängare.

Idag har vi precis börjat jobba och Herman & Vilgot har varit första dagen på dagis efter semestern. Semestern tillbringade vi i Gatehult, Leksand & hemma. Det har varit många sköna dagar med hela familjen.

Här kommer lite bilder från de senaste månaderna...

1. Två trötta grabbar vid besök på Borås djurpark i maj.

2. Herman visar upp sina nyvunna färdigheter i slutet av maj.

3. Smultronplockning i Gatehult i mitten av Juli.

  • Comments(0)//bloggen.lindekull.com/#post35

Grattis Herman!

2009Posted by lindekull.com 26 Apr, 2009 21:56

Idag fyller Herman 1år. Det har firats med tårta och presenter. Vi tror nästan Vilgot blev gladare för presenterna än Herman. Men presentpappret var intressant och tårtan god.

Mormor & morfar hade med sig en eldriven trehjulig motorcykel. Till både Vilgots och Hermans förtjusning.  • Comments(0)//bloggen.lindekull.com/#post34

Inskolning

2009Posted by Martin Andersson 20 Apr, 2009 09:32

Herman skolas just nu in på dagis och idag var första gången som jag bara lämnade honom, utan att själv stanna kvar. Han verkar trivas precis som sin bror. Hann knappt få av dem ytterkläderna innan Vilgot rusade in med Herman krypande så fort han kunde strax efter.

Inte ett hejdå eller ens en blick tillbaks mot pappa...

Man kanske skulle sluta jobba och gå på dagis istället. De verkar ha väldigt roligt där. smiley

//Martin

  • Comments(0)//bloggen.lindekull.com/#post33

Ja mä!

2009Posted by lindekull.com 13 Apr, 2009 23:28

"Ja mä! ja mä!" Vilgots nya mantra. Allt vi gör vill Vilgot hjälpa till med. Bär vi ut brickan med mat så kommer han strax springande "ja mä! ja mä!". Och då får han oftast hjälpa till. Om inte så blir det tårar och bedrövelse. Det är en fantastisk tid med Vilgot nu när han pratar mer och mer och nästan varje dag blir man förvånad över saker han kan säga. Häromdagen tex när vi var ute och gick och två bilar passerade i snabb följd, "tå bila" sa Vilgot. Vi hade ingen aning om att han börjat lära sig räkna.

Nedan finner ni lite bilder från de senaste veckorna. Kommer även lägga in lite nya bilder i Waldidyll-bloggen inom kort.

Man blir trött av promender.

Vilgots stora intresse just nu är tåg. När vi var i Emmaboda över påsken så blev det flera promenader till stationen för att titta på tågen som kom och gick.

Spännande att titta på katterna som kom och åt av den utställda maten hos mormor & morfar.

  • Comments(0)//bloggen.lindekull.com/#post32

Pappaledig

2009Posted by lindekull.com 20 Mar, 2009 15:07

Idag har jag varit pappaledig med båda grabbarna. Förmiddagen spenderade vi på öppen förskola. Efter det tog vi en promenad för att sedan gå hem och äta lunch. Strax efter lunch däckade båda grabbarna Lindekull i Vilgots säng.

//Martin

  • Comments(0)//bloggen.lindekull.com/#post31

Fotgängare

2009Posted by lindekull.com 16 Mar, 2009 21:52

Herman övar flitigt på att gå och han reser sig så fort han får tillfälle. Men än har han inte vågat släppa taget med händerna och promenera iväg. Men det är inte så långt borta.

Vilgot övar han med. Men för honom är talet som det övas på. Vi märker det hemma och de säger även på dagis att han börjat prata väldigt mycket mer. Det kommer ständigt nya ord och ibland blir det även små korta två-ords meningar.

Det är kul att se hur de börjar leka ihop. Igår stressade vi fram videokameran för att filma när Herman kröp och Vilgot sprang efter med en filt som han la över Herman så man bara såg Hermans ansikte och sedan bara en filt som for över golvet. Båda två skrattade mycket hjärtligt. Men det hela slutade lagom tills att kameran var framme och Vilgot blev mer intresserad av den.

  • Comments(0)//bloggen.lindekull.com/#post30

Feber, halsont & renovering

2009Posted by lindekull.com 11 Feb, 2009 22:50

Ämnesraden ovan sammanfattar ganska väl den senaste veckan. Vi började renovera köket precis samtidigt som båda grabbarna Lindekull fick 40 graders feber. Och nu är hela familjen hostande, med onda halsar och rinnande näsor.

Det stora missödet var väl att vi alla missade Martins systers 40-årsmiddag. Men vi ser redan fram emot 50-årsmiddagen istället, 10 år går så fort. smiley

Vi försöker fota mycket i huset innan vi ändrar om. Man glömmer fort hur det en gång varit. Och för att dokumentera ändringar än bättre så la vi upp en blogg för huset. Är ni nyfikna så får ni givetvis kika in, följ länken nedan...

lindekull.com/waldidyll

  • Comments(0)//bloggen.lindekull.com/#post29
Next »