Lindekull.com

Lindekull.com

Namnproblem

2008Posted by lindekull.com 04 May, 2008 17:17

Så har vi då varit tvåbarnsföräldrar i lite drygt en vecka. Det var på lördagsmorgonen förra veckan kl 05.00 som Maria väckte Martin med orden ”Jag tror du ska bli pappa idag”. Fantastiska ord att vakna till , bara det inte blir för ofta. Lite märkligt var det dock att Maria sa detta just den 26 April eftersom hon hela tiden sagt att det enda man vet säkert är att det inte blir denna dag eftersom det är dagen för beräknad förlossning, och det stämmer ju aldrig.

Nåväl, dagen var planerad att ägna åt staketbygge tillsammans med Martins pappa så det var bara att ringa och avboka men samtidigt säga att de gärna får komma ut till oss ändå för att ta hand om Vilgot. Idag ska det nämligen ske.

07.20 checkade vi in på förlossningsavdelningen på Ryhov och en halvtimme senare fick vi bekräftat att ”visst är det på gång”, varefter vi blev tilldelade ett fint förlossningsrum med egen uteplats och ett sittbadkar på rummet. Maria fyllde på med lite frukost mellan värkarna och bestämde sig sedan för att testa badet med kombination av akupunktur.

Det var inte många minuter som hon hann sitta i badet innan vattnet gick. Det var bara att ta sig ur och lägga sig på sängen. Klockan var nu strax efter halv tio och ca 45 minuter senare var vi alltså föräldrar till ännu en son.

Känns inte som en förlossning kan gå mycket bättre. Det var inte alls samma väntan som när Vilgot föddes, även om det inte var några som helst komplikationer den gången heller. Men då kom vi in kl 16.30 på lördagskvällen och sedan dröjde det till kl 04.30 på söndagsmorgonen innan han var född. Denna gång kom vi in vid frukosttid och innan elvakaffet var det klart. ”Jaha, det här gick ju smärtfritt” konstaterade Martin. Men det var i och för sig att ta i lite mer än Maria kunde hålla med om.

Nu gäller det bara att komma på vad pojken ska heta.

En glad storebror...

Blog Image

  • Comments(1)//bloggen.lindekull.com/#post13