Lindekull.com

Lindekull.com

Dagisbravader & tandväxtvärk

2008Posted by lindekull.com 20 Nov, 2008 21:47

Det är kul att Vilgot verkar trivas så otroligt bra på dagis. Medan Maria är mammaledig så är Vilgot på dagis 20 timmar i veckan vilket verkar vara 20 roliga och utvecklande timmar. Visst borde han väl lära sig lite mer om det sociala spelet individer emellan än om han varit hemma hela dagarna. Idag fick vi berättat för oss att när de hade "vattenlek" var det en kille som envisades med att ta Vilgots leksaker hela tiden. Så fort Vilgot fick tag i en leksak så var den andre killen framme direkt och tog den. Hämnden kom när Vilgot tog en skål, fyllde den med vatten och hällde det över killen följt av ett mycket gott och belåtet skratt.

Språket verkar vara på gång rejält hos Vilgot. Och böcker har därmed blivit väldigt intressanta. Speciellt en bok som han fick från sina sysslingar "Godnatt alla djur" kan man inte hoppa över då det är dags att lägga honom. Försöker man så tar han sig direkt upp ur sängen, går fram till bokhyllan och pekar upp på boken. -"den, den, den" säger han tills man tagit ned boken. Det roligaste är inte att få den uppläst utan att bläddra och peka på djuren säga vad de heter och hur de låter. Det är nog mycket som rör sig i huvudet på en tvååring när han är i den fasen. För det är många gånger svårt att koppla av och somna på kvällen. Och visst kan man förstå det. Att lära sig prata och kommunicera är ju stort.

För Herman är däremot tillvaron för tillfället lite kämpig. Han har fått tre tänder nere och nu håller ett par tänder där uppe på att bryta genom. Det blir några dagar med lite extra mycket gnäll och avbrutna sovpass. Man kommer ju inte ihåg hur det kändes men det verkar inte vara en bekväm process. Vi försöker att lära Herman att det finns annan mat än bröstmjölk. Det har inte gott så lysande hittills, varken banan, gröt eller välling har gått ner. Bilden nedan är ett bevis på det...

Blog Image

Blog Image

  • Comments(0)//bloggen.lindekull.com/#post26