Waldidyll

Waldidyll

Vårt hus

Här kan ni följa vad som händer med vårt hus. Renoveringar, materialval etc.

I högra delen av sidan finns kategorier som motsvarar olika delar av huset. Klicka på respektive kategori för att följa vad som hänt i just denna del.

Skurtant

Övre plan - Lilla sovrummetPosted by lindekull.com Thu, July 17, 2008 06:26:20

Ett par dagar efter att skurgolvet blivit blottlagt så agerade Martin skurtant. På knä med skurborste kallt vatten och linsåpa så skurades hela golvet.

Nu har vi lagt in trasmattor i rummet och det ser riktigt trevligt ut mot det ljusa skurgolvet. Eftersom vi har för avsikt att ta tag i väggar och tapeter senare så möblerade vi rummet igen. Denna gång möblerade vi det som gästrum och Vilgot fick flytta in i det gamla gästrummet.

Planen är att vi så småningom ska ha detta som vårt sovrum och att Vilgot och Herman ska dela på det stora sovrummet, som vi idag använder som sovrum.

  • Comments(0)//waldidyll.lindekull.com/#post3

Mattan åker ut

Övre plan - Lilla sovrummetPosted by lindekull.com Thu, July 17, 2008 06:17:22

Den 28 Juni var vi i Vilgots rum för att väcka honom efter hans middagslur. Och vi började åter igen fundera kring golvet. Nu drog vi bort en större del av heltäckningsmattan och kunde konstatera att mattan i Vilgots rum ligger löst på en vit/grå-spräcklig plastmatta. Vi fick tag i ett hörn på plastmattan och drog bort en bit där med. Plastmattan i sin tur är limmad på masonitskivor och masonitskivorna är spikade ner i golvet. Aj, aj - finns det ett trägolv därunder så är det med andra ord en massa spikhål i det, tänkte vi. Efter en stund lyckades vi bryta bort en del av en masonitskiva och därunder fann vi en linoliummatta, ommålad i någon orangeaktig nyans. Under linoliummattan låg en mattfilt som underlag för linoliummattan och under filten fann vi trägolvet.

Nu kunde vi inte riktigt bärga oss längre så några timmar senare hade vi kastat ut heltäckningsmatta, plastmatta, masonitskivor, linoliummatta och filt. Samt dragit ur en enorm mängd småspik. Nu var hela trägolvet blottat.

Faktum är att spiken var i sådan liten dimension så de lämnar inte några större märken efter sig.

Linoliummatta användes ju redan vid tiden då huset bygdes. Så ett alterntiv var ju att det var detta som var ursprungligt. Men att döma av hur mattläggningen såg ut kring där en kamin/kakelugn antagligen stått så tror vi att linoliummattan kommit dit senare. En del av linoliummattan var omålad. Så där kan vi se det mörka mönster med inspiration av äkta matta som den hade från början.

Tyvärr har stenen som legat framför kaminen/kakelugnen tagits bort och ersatts med träplankor.

Så nu är det bara till att börja skura med kallt vatten och såpa.

Blog Image

Blog ImageBlog Image

  • Comments(0)//waldidyll.lindekull.com/#post2

Lilla sovrummet - När vi köpte huset

Övre plan - Lilla sovrummetPosted by lindekull.com Thu, July 17, 2008 06:12:19

Som så många andra rum så lyser inredningen 70-tal. Brun heltäckningsmatta och brun/beige randiga tapeter.

Direkt till höger innanför dörren står en garderob som ej är orginal.

Vidare så har det med all säkerhet funnits en kamin eller kakelugn i detta rum. Idag är nischen i murstocken igenmurad en bit upp och en hylla har gjutits.

  • Comments(0)//waldidyll.lindekull.com/#post1