Waldidyll

Waldidyll

Vårt hus

Här kan ni följa vad som händer med vårt hus. Renoveringar, materialval etc.

I högra delen av sidan finns kategorier som motsvarar olika delar av huset. Klicka på respektive kategori för att följa vad som hänt i just denna del.

Högsäsong

AllmäntPosted by lindekull.com Tue, June 29, 2010 12:21:04

Just nu borde vi......(typ en massa saker) men istället gör vi.....(en massa andra saker).

Det stora problemet är vad vi ska göra med vår fasad och ffa södersidan. Den hemska akrylatfärgen har börjat släppa och flaga och ska därför BORT! Frågan är hur mycket; allt eller bara det som släpper när man skrapar. Att göra trärent är ett stort arbete men ger den snyggaste resultatet. Att "bara" slipa funkar men det blir otroligt fult när man sedan målar över både trärent och "färgade" delar av panelen.

Kanske är det bästa att skrapa och måla med akrylat igen, blunda för övergångarna och tänka att vi får mer tid i framtiden. Fast tanken på en trären fasad målad med linoljefärg har inte helt släppts av en av beslutstagarna. Vi får troligen hembesök av vår linoljefärgleverantör och tillika målare imorgon. Har en provyta målad med linoljefärg sedan två veckor tillbaka så vi får se var hans råd blir. Oavsett kommer större delen semestern att läggas på södersidan (just nu är vi mest på latsidan) smiley

Annars inskaffade vi en trädgårdspaviljon i söndags. Ska försöka lägga in en bild när den har monteras och ser ut som den ska och inte sned och vind som fallet är nu.

  • Comments(1)//waldidyll.lindekull.com/#post18