Waldidyll

Waldidyll

Vårt hus

Här kan ni följa vad som händer med vårt hus. Renoveringar, materialval etc.

I högra delen av sidan finns kategorier som motsvarar olika delar av huset. Klicka på respektive kategori för att följa vad som hänt i just denna del.

Mattan åker ut

Övre plan - Lilla sovrummetPosted by lindekull.com Thu, July 17, 2008 06:17:22

Den 28 Juni var vi i Vilgots rum för att väcka honom efter hans middagslur. Och vi började åter igen fundera kring golvet. Nu drog vi bort en större del av heltäckningsmattan och kunde konstatera att mattan i Vilgots rum ligger löst på en vit/grå-spräcklig plastmatta. Vi fick tag i ett hörn på plastmattan och drog bort en bit där med. Plastmattan i sin tur är limmad på masonitskivor och masonitskivorna är spikade ner i golvet. Aj, aj - finns det ett trägolv därunder så är det med andra ord en massa spikhål i det, tänkte vi. Efter en stund lyckades vi bryta bort en del av en masonitskiva och därunder fann vi en linoliummatta, ommålad i någon orangeaktig nyans. Under linoliummattan låg en mattfilt som underlag för linoliummattan och under filten fann vi trägolvet.

Nu kunde vi inte riktigt bärga oss längre så några timmar senare hade vi kastat ut heltäckningsmatta, plastmatta, masonitskivor, linoliummatta och filt. Samt dragit ur en enorm mängd småspik. Nu var hela trägolvet blottat.

Faktum är att spiken var i sådan liten dimension så de lämnar inte några större märken efter sig.

Linoliummatta användes ju redan vid tiden då huset bygdes. Så ett alterntiv var ju att det var detta som var ursprungligt. Men att döma av hur mattläggningen såg ut kring där en kamin/kakelugn antagligen stått så tror vi att linoliummattan kommit dit senare. En del av linoliummattan var omålad. Så där kan vi se det mörka mönster med inspiration av äkta matta som den hade från början.

Tyvärr har stenen som legat framför kaminen/kakelugnen tagits bort och ersatts med träplankor.

Så nu är det bara till att börja skura med kallt vatten och såpa.

Blog Image

Blog ImageBlog Image

  • Comments(0)//waldidyll.lindekull.com/#post2