Waldidyll

Waldidyll

Vårt hus

Här kan ni följa vad som händer med vårt hus. Renoveringar, materialval etc.

I högra delen av sidan finns kategorier som motsvarar olika delar av huset. Klicka på respektive kategori för att följa vad som hänt i just denna del.

Uppehåll?

AllmäntPosted by lindekull.com Wed, August 18, 2010 17:24:41

Ett inlägg utan bilder är ändå ett inlägg...

Efter att ha haft den STORA arbetsinsatsen under första semesterveckan med färgskrapning av underbara föräldrar drog vi till Gotland för avkoppling. När vi sedan kom hem igen var vädret inte på vår sida och vi, eller i alla fall jag (hon), kom av oss. Nya krafter önskas och ffa att vädret bättrar sig!

I alla fall så är den nedersta delen av söderfasaden skrapad och grundad. Nu sliter vi med verandan för att skrapa färdigt och få på grundfärg där med så att vi kan sova gott i vinter. I lördags skrapade vi fram BLÅ färg på en undanskymd plats på verandan. Vi har tidigare sett spår av blå färg i de färgsjok som numera ligger kring verandan men inte tänkt så mycket på det. Det känns lite främmande att tro att huset haft en blå kulör så jag ska försöka ta en bra bild och maila iväg till min nya "vän" på länsmuseet för att höra vad hon tror. Nu är det inte aktuellt med en ny blå kulör med spännande att det kanske inte varit umbra eller ockra som jag trott hittills.

Husets rör börjar tydligen sjunga på sista versen. Inom en vecka har vi haft två läckande vattenrör samt ett avlopp som läckt så igår hade vi röris på besökt (för att laga pelletsbrännaren!) så nu ska vi bila lite i källarväggen för att fixa det mest akuta- avloppet från badkaret. Barnen får duscha nu vilket inte alls alltid är så populärt.

Återkommer när jag har bilder...

  • Comments(0)//waldidyll.lindekull.com/#post20