Waldidyll

Waldidyll

Vårt hus

Här kan ni följa vad som händer med vårt hus. Renoveringar, materialval etc.

I högra delen av sidan finns kategorier som motsvarar olika delar av huset. Klicka på respektive kategori för att följa vad som hänt i just denna del.

Framåt och bakåt?

Nedre plan - FarstuPosted by lindekull.com Fri, February 25, 2011 11:53:25

Som tur är är det större aktivitet i huset än här på bloggen.

När nya kablar skulle dras från centralen i farstun via köket dök funderingen upp om vi inte skulle ta bort masoniten på väggarna i farstun. En liten masonitebit togs bort och ett "titthål" gjordes. När sedan nya ledningar ska spikas upp för att mata lampan i farstun ryker nästan all masonite på väggar och tak. Och se även där fanns det pärlspont från golv till tak. Dörren ner till källaren blev av med sin släta masoniteskiva för några veckor sedan och där fanns en mörkt ådringsmålad spegeldörr med halvfransk list så denna dörr har de inte använt stämjärnet på innan masoniten sattes på. Lycka att vi i alla fall har en dörr som inte behöver totalrenoveras! Undrar nu bara om vi inte har fler sådana halvfranska dörrar? Efter en liten åverkan på skafferidörren visade det sig att även den lilla dörren tyvärr har haft helfranska lister så nu har vi ännu en dörr som ska fixas.

Dörren till källaren var så här fin bakom masoniten. Spännande med en blåmålad schablon till det gröna väggarna.

Vi funderar nu på att köpa en ny ytterdörr. Orginaldörren(?) är även den förvanskad med masoniteskivor och dekorationslister. Den är inte vacker som den är och att ta bort masoniten och den isolering som är ipetad i speglarna skulle antagligen bara innebära att det blir mer drag från dörren.

Vi har även funderat på om vi inte ska ta och köpa oss en ny kyl/frys till köket. I och med det skulle den vi har nu kunna flytta ner i källaren och ersätta den som nu står där nere och drar en massa ström. Precis innan vi skulle slå till affären kom frågan upp om vi kan öppna dörrarna när vi installerat skåpet i dess lilla vrå. Dagen kylsskåpsdörrar är tydligen ofta tjockare och mer välvda är de tidigare varit. Eftersom vårt utrymme begränsas av en vägg och en skåpstomme blev det genast tal om att bygga om -just som vi såg ljuset i tunneln ska kanske ett ofärdigt kök redan byggs om! Ingen lockande tanke alls. Nu lutar jag/vi åt att köpa skåpet och se hur mycket som fattas och ta konsekvenserna om dörren inte går att öppna tillräckligt. Vi kan kanske leva med att öppna dörren åt "fel" håll?

Lite framgångar så; Köksfönstret har fått foder och köksväggarna börjar så sakteligen få rätt färg. Tjiho!

Fina, nya fönsterfoder! Precis samma profil som de gamla foderna som finns kvar i huset.

  • Comments(1)//waldidyll.lindekull.com/#post22