Waldidyll

Waldidyll

Vårt hus

Här kan ni följa vad som händer med vårt hus. Renoveringar, materialval etc.

I högra delen av sidan finns kategorier som motsvarar olika delar av huset. Klicka på respektive kategori för att följa vad som hänt i just denna del.

Sommarens vedermödor

TrädgårdenPosted by lindekull.com Tue, August 30, 2011 15:49:52

Dax att uppdatera kanske?

I sommer har det hänt både mycket och lite. Merparten av tiden har nog lagts på planeringen av vårt bröllop som ägde rum den 20 augusti.

Men lite har vi hunnit med;
- Garageuppfarten har breddats och en ny stödmur vid garaget har lagts.
- Verandan, som var vårat utemålarprojekt för året, har skrapats och grundats men är inte på långa vägar färdig. Vi får se om vi i alla fall hinner måla lite till innan det blir för sent.
- Fasaden har provmålats med ca 12% Ital. grön umbra. Tror att vi ska göra en något mörkare kulör innan vi bestämmer oss helt. Vi ska även göra en provstrykning på knutar och foder med ytterligare en mörkare kulör. Kanske tom ett fönster kan bli rött? Den stora framgången med fasaden kom dock igår när vår målarmästare Ottosson kommer att ge oss ett kostnadsförslag på att måla om huset. Vi hinner helt enkelt inte göra det själva vilket vi konstaterade redan i våras.

Förra veckan fick vi återigen stopp i avloppet och efter en kameratitt visar det sig att avloppet troligen har spruckit, kanske beroende av div rötter. Idag kom grävmaskinen så nu ska vi byta både avloppet och vattenledning som går i trädgården. Inte något favvoprojekt precis men med rör från 50-talet (troligtvis) kommer det inte som någon överraskning att det skulle hända någon gång.

Bilder kommer...

  • Comments(0)//waldidyll.lindekull.com/#post25