Waldidyll

Waldidyll

Vårt hus

Här kan ni följa vad som händer med vårt hus. Renoveringar, materialval etc.

I högra delen av sidan finns kategorier som motsvarar olika delar av huset. Klicka på respektive kategori för att följa vad som hänt i just denna del.

Bara möblerna fattas!

Övre plan - Stora sovrummetPosted by lindekull.com Thu, June 14, 2012 08:50:03

Plötsligt händer det...fast inte så mycket på hemsidan, som vanligt.

Vi har flera projekt på g samtidigt både ute och inne men det stora sovrummet är det som ligger närmast till hands att bli klart.

Det var första gången som vi tapetserade i huset men som tur är har vi hjälp av Martins pappa även till detta. Det är otroligt vilken skillnad det blir och vi SÅ nöjda med valet av tapeter. Att det är roligt att tapetsera gör lite att allt slit med underarbetet glöms bort lite fast när man sedan är framme för att göra en närstudie av den nytapetserade väggen upptäcker man hur otroligt viktigt det är att göra underbarbetet ordentligt för varenda litet slarv/miss syns och känns genom tapeten.

Vi valde tapeten Löväng ur Duros kollektion Gammalsvenska 2011 samt bården Akantus. Det finns så många fantastiska tapeter att välja mellan och det bästa är att vi kommer att behöva göra fler tapetval i takt med att vi gör i ordning de övriga rummen i huset. Vi funderade ett tag på att måla snickerierna i någon annan färg än vit. Fick förslaget "brunt" av vår målare men valde till slut Ottossons Vit gräddton och det är inget vi ångrar. Vi får se om vi är mer modiga nästa gång.

Murstocksnischen gapar lite tom men vi hittar säkert något att ställa dit.

Taklampan blev vi otroligt nöjda med även om den ska kortas lite. Hittade den längst in i affären Gamla Lampor i Malmö och slog till direkt. Säljaren sa att den var ifrån 1910-20-talet och det passar ju både oss och huset perfekt.

Det som återstår nu är att dra elen innan vi, äntligen, kan flytta in och komma i ordning. Sedan får vi se om orken räcker till för att dra igång fixet med nästa sovrum. Det är där som vi sovit hittills och som nu ska bli killarnas rum. De har storslagna planer för sitt rum medans vi tänker oss en extra light version där vi bara målar väggarna och lägger in ett provisoriskt golv (plast eller laminat). Att ha ett skurgolv som ibland ger stickor i ett barnrum känns inte helt lämpligt.

Annars händer det en hel del saker utomhus där den verkligt stora grejen är ommålningen av fasaden. Fast det får bli ett annat inlägg.

  • Comments(0)//waldidyll.lindekull.com/#post33