Waldidyll

Waldidyll

Vårt hus

Här kan ni följa vad som händer med vårt hus. Renoveringar, materialval etc.

I högra delen av sidan finns kategorier som motsvarar olika delar av huset. Klicka på respektive kategori för att följa vad som hänt i just denna del.

Fernissat

Övre plan - Stora sovrummetPosted by lindekull.com Thu, July 17, 2008 07:16:17

Så har då äntligen heltäckningsmattan åkt ut från det stora sovrummet. Mattan var limmad på en gråspräcklig plastmatta. Plastmattan i sin tur var limmad på masonitskivor som var spikade i trägolvet.

När trägolvet väl var framme så såg vi att det var fernissat med en lite brun nyans.

Tyvärr var de inte så noga med att skydda golvet då de målade detaljerna såsom lister och element en gång i tiden målades om i vitt. Tanken var kanske att det inte var någon mening med att skydda golvet eftersom de skulle spika på masonitskivor då de var färdiga med målningen. Golvet är nämligen fullt med färgspill och små bitar av tapetspill. Synd att de inte la på masoniten som skydd först. På denna skulle de ju ändå lägga en matta.

Vi kommer antagligen slipa om golvet men vad vi gör sedan vet vi inte exakt ännu. Antingen fernissar vi om det eller kanske vi oljar det. Nackdelen med fernissa är ju att det blir väldigt halt samt att ytan slits relativt fort med följd att det måste fernissas om igen.

  • Comments(0)//waldidyll.lindekull.com/#post5