Waldidyll

Waldidyll

Vårt hus

Här kan ni följa vad som händer med vårt hus. Renoveringar, materialval etc.

I högra delen av sidan finns kategorier som motsvarar olika delar av huset. Klicka på respektive kategori för att följa vad som hänt i just denna del.

Renovering av kök

Nedre plan - KöketPosted by lindekull.com Wed, February 11, 2009 22:37:36

Denna vecka har vi påbörjat renovering av köket.

Under fem lager tapeter och ett lager masonit på väggarna hittade vi pärlspont som var målad i björkimitation upp till brösthöjd och grönt ovanför det. Stora delar av pärlsponten är full med hål efter hundra år av olika inredningslösningar, såsom hyllor etc. Dessutom är en av väggarn mot skafferiet samt väggen som gränsar till badrummet ombyggda / nya så här finns ingen pärlspont. Även ovanför fönstrena saknas pärlspont eftersom nya mindra fönster sattes in under 40-talet. Tre av tapetlagrena fanns under masoniten och var gammal spännpapp.

Även taket består av grönmålad pärlspont under masoniten.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Martin Fri, February 13, 2009 11:45:11

Hej Emma! Det blir ingen superrenovering med nya skåp eller så. Väggarna kommer få ny pärlspont eftersom den gamla bitvis är dålig och att det på flera ställen saknas pärlspont. I taket kommer vi måla den befintliga pärlsponten. Vår önskan är att få lite sekelskifteskänsla (eller något senare) i köket och vi funderar just nu mycket kring färgsättning som förstärker den känslan. Det blir ny fläkt och spis alt häll + inbyggnadsugn och lite ändringar av arbetsbänkar samt ett nytt golv. Kanske kommer vi i framtiden vilja ha nya luckor, men till en början nöjer vi oss med att måla om de befintliga.

Posted by Emma Thu, February 12, 2009 11:25:27

Hur har ni tänkt er köket då? vad är planerna! *nyfiken i en strut*