Waldidyll

Waldidyll

Vårt hus

Här kan ni följa vad som händer med vårt hus. Renoveringar, materialval etc.

I högra delen av sidan finns kategorier som motsvarar olika delar av huset. Klicka på respektive kategori för att följa vad som hänt i just denna del.

Fasad del 1

AllmäntPosted by lindekull.com Mon, July 05, 2010 12:36:09

Efter besöket av målarmästare Ottosson förra veckan och kanske ffa efter ett enkelt samtal till en f.d målare har vi nu en fast plan över hur sommarens projekt ser ut; färgen ska bort på nedre delen av södra fasaden!

Efter att ha ältat och trätat över om akrylaten skulle bort fick vi ett avgörande kvällen innan besöket. Akrylatfärg behöver luftspalter på båda sidor om den målade ytan. Eftersom vi har ett timmerhus utan några "moderna" inslag som isolering och luftspalter passar akrylat inte vårt hus. Tänk så enkelt, vi har ju vetat det hela tiden men behövde tydligen höra det från någon annan (som inte alls gillar linoljefärg). Hux-flux var alla inne på samma linje, att färgen ska bort innan fasaden målas med linoljefärg.

Besöket av Ottosson var också givande. Visserligen tyckte han att vi kunde måla över akrylaten med linolja med eftersom den befintliga färgen släppt så otroligt mycket på de 5 åren som den suttit är ju risken att det kommer att spricka upp mer i fortsättningen. Tyvärr var han återhållsam gällande färgsättningsförslag, "är ägaren nöjd är färgen bra". Som tur är är vi båda inne på samma typ av färgsättning, grön umbra med engelskt röda fönster.

Så nu har en speedheater inskaffas och nu ska vi leta efter en ställning så att vi i alla fall kommer upp 3 m i luften.

Så här ser fasaden ut nu. Nederst den provmålade ytan som vi redan håller på att speeda bort.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Sophie Tue, August 30, 2011 11:52:36

Ja ert hus skulle verkligen göra sig med högre ståtliga fönster. :-) De jag har är minst 160 cm höga tror jag. Finns både ytter- och innerbågar men jag vet inte hur många man skulle kunna få ihop till kompletta fönster. //Sophie

http://www.sodergarden.wordpress.com