Waldidyll

Waldidyll

Vårt hus

Här kan ni följa vad som händer med vårt hus. Renoveringar, materialval etc.

I högra delen av sidan finns kategorier som motsvarar olika delar av huset. Klicka på respektive kategori för att följa vad som hänt i just denna del.

Nästan i hamn!

Nedre plan - KöketPosted by lindekull.com Wed, January 04, 2012 20:02:23
Visserligen har julen kommit och gått men vi är faktiskt nära ett totalt färdigt kök! Köksluckorna är ganska långt ifrån färdigmålade men idag kom golvlister och hyllorna och skomakarlampan på plats. Dörrfoder och skurklossar spikades upp förra veckan så nu är det bara en mindre golvlist kvar som ska sitta vid underskåpen. Vi har kvar orginalfoder, skurklossar och lister i vissa rum så tanken var att ta fram eller hitta likadana. Ett lyckat besök hos Bröderna Bräder gav oss en identisk golvlist, foder vars enda skillnad är bredden samt specialsågad skurkloss så det vara bara att lägga undan den gråa penseln och ta tag i den köksgröna. Vi blev otroligt nöjda med att vi målade lister och foder i samma färg som väggarna, det hade nog blivit för mycket med en färg till även om den hade varit vit och det hade nog inte passat så bra med gulvita och svarta golvet.


Nu är det bara att ta tag i den gråa penseln igen och försöka bli färdig med köksluckorna. Ska bara måla städskåpsdörren i "rätt" gröna färg först.

Vi tycker att det blev mycket bra med två öppna hyllor och dimbar hisslampa över vår arbetsbänk. Nu kan vi ha bara lite ljus på under kvällarna och slipper tända i taket.

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by lindekull.com Mon, August 20, 2012 08:06:41

Hej Lycke!

Till taklisterna har vi använt Engelsk röd linoljefärg från Ottossons färgmakeri. Golvlister och väggar är även de målade med linoljefärg från Ottossons men denna kulör är blandad av målaren vi handlar av och vi har inte något recept.

Posted by Lycke Sun, August 19, 2012 13:28:45

hej hej! vilka superfina lister! undrar lite vilken färg det är ni använt till listerna?

kram Lycke

Posted by Sophie Thu, January 05, 2012 09:13:13

Åhh vad fint det blir! Härliga färger. Tror också det blivit för mycket med en färg till. Vi har ju samma färg på allt i vårt kök och det funkar det också även om de fina fodren och listerna försvinner lite i allt det gröna. :-)

Sophie

sodergarden.wordpress.se

Posted by Asta Wed, January 04, 2012 22:22:48


Vad fint det blir! Vi hade också mycket funderingar på lister i våra kök. Antingen skulle vi ha dem i samma färg som väggarna eller som skåpen. I vårt fall valde vi att ha dem i samma färg som skåpen, men skulle, precis som ni, inte velat stoppa in en tredje färg. Och vilken känsla det är sedan när det är färdigt! Minns fortfarande den känslan också.

Hoppas vi får se lite flera bilder.

Asta

astanet.se