Waldidyll

Waldidyll

Vårt hus

Här kan ni följa vad som händer med vårt hus. Renoveringar, materialval etc.

I högra delen av sidan finns kategorier som motsvarar olika delar av huset. Klicka på respektive kategori för att följa vad som hänt i just denna del.

Nytt projekt!

Övre plan - Stora sovrummetPosted by lindekull.com Mon, February 27, 2012 08:37:25
Så drog vi igång med ett nytt projekt lite hux-flux. Efter att ha vänt och vridit på ovanvåningens olika rum så tror vi att vi har en lösning som kommer att fungerat ett tag i alla fall. Det är väl en fördel (men samtidigt nackdel) att huset inte har dagens traditionella upplägg med ett föräldrasovrum och några mindre barnsovrum utan från början var en egen lägenhet skild från nedervåningen. Som det blir nu flyttar vi in i det stora sovrummet igen något som jag inte riktigt såg framför mig för bara någon månad sedan men det här blir nog bra. Nackdelen är att vi nu inte kan erbjuda våra besökare en egen svit när de kommer på besök utan nu får de istället husera i killarnas sovrum medan vi kan lägga ut madrasser i vårt stora sovrum som killarna får sova på.

Golvet i rummet tog vi fram strax efter vi flyttat in. Ingen sunkig heltäckningsmatta här inte! Fram kom istället ett färgstänkt och nedkladdat fernissat golv som var mycket vackrare. Hur vi nu ska bli av med färgen och sedan fernissa om golvet har vi inte löst än men fernissat ska det i alla fall bli.


Så här kan man med bli av med överskottsfärg.


Taket är pappspänt och vi hoppas att det räcker med att måla om det. Troligen byter vi dock elledningen ut till taklampan och måste då ev klistra papp över den nyuppsatta kabeln om vi inte spikar den ovanpå pappen. Det finns en vattenfläck precis ovan fönstret som vi får se till att schellacka innan vi målar.

När man väl bestämt sig och sedan börjar dra lite i tapeten så går det mesta av bara farten. Utan att helt tömma rummet drog vi ner 2 lager tapet i halva rummet och knackade bort en tegelsten i den igenmurade nischen. Under förra veckan har vi fortsatt med tömning och bortknackning och trots stängd dörr verkar dammet ha spridit sig vidare ut i huset. Vi var bara tvungna att ta bort en bit av tretexen som sitter på väggen för det kommer vi troligen inte att göra fler gånger. Sammanlagt finns det 10 lager tapet på väggarna och underst en pappspänning direkt på timret/planket. Nu ser vi bara små fragment av de tidigaste tapeterna men vi får nog ta bort en bit och se om vi kan särskilja de olika lagerna åt.

Här ser man de undre lagerna med tapet som finns under tretexen.

Kring dörrarna sitter originalfoderna kvar fast eftersom tretexen är ditsatt i efterhand ligger foder och tapet i samma nivå vilket inte är så fint. Vi får se om vi kan flytta ut foderna eller om vi bara får leva med det.

På insidan av dörren tog vi bort masoniten. Ingen trevlig syn framkom då det saknas två speglar i dörren. Tanken finns även att ev vända på dörren vilket skulle bli bättre för rummet utanför men det kräver lite mer insatser just nu men kanske i slutänden ger det lite mer. Om dörren kan fixas vet vi inte kanske kan vi stället ta dörren som ska sitta mellan köket och farstun, den kommer vi aldrig att sätt upp.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.